Дворец на културата и спорта  е многофункционален комплекс, разположен на централно място в Морската столица на България – гр. Варна. Той е един от символите на града и през годините се е наложил като точка за провеждане на културни събития, спортни мероприятия, изложения и конференции.

През 2015 година се проведоха две значителни спортни събития оставили отпечатък, както в културната история на града, така и в европейски мащаб.

На 7 май 2015 година Дворецът на културата и спорта бе домакин на Световната купата по спортна гимнастика и акробатика с над 1000 участници из между 37 държави.

Зала Конгресна в Дворец на културата и спорта бе домакин на мачовете от Група С от втора дивизия на Световна лига волейбол 2015. Най-комерсиалният волейболен турнир се проведе между 27 юни и 11 юли и събра във Варна отборите на България, Куба, Аржентина и Франция. Повече от 4000 фена на мач подкрепяха българските национали по време на цялата надпревара.

През месец октомври същата година се проведе и етап от Европейското първенство по волейбол за мъже, на което България бе съдомакин заедно с Италия. Група „С“ с отборите Полша, Беларус, Словения и Белгия изиграха всичките си мачове пред варненската публика.

За да стигнете до Дворецът на културата и спорта можете да използвате линиите 109, 409, 14, 17а от Градски транспорт Варна